Időpont: idén nem lesz (péntek délutántól-kedd ebédig).
Helyszín: Vászoly, Balaton felvidék.
Ár: 55.000.- / 60.000.- (lásd alább).
A résztvevők maximális száma: 12 fő.

Háromnapos vízböjt köré szerveződő ötnapos (négy éjszakás) elvonulás.

Regisztráció és kérdések:
shivantar {kukac} t-online.hu

Mi a vízböjt?
A vízböjt olyan böjt, amikor nem eszel semmit és csak vizet vagy (bizonyos esetekben) nullakalóriás gyógyteákat iszol.

A böjt során forrásvizet fogunk inni, melyet naponta a forrásból frissen palackozunk.

Miért jó a vízböjt?
A vízböjt az egyik leghatásosabb módszere mind a fizikai, mind az érzelmi tisztításnak/tisztulásnak és a méregtelenítésnek. A folyamat közben nagyon sokat tanulhatsz magadról. Szembesülni fogsz a különböző szinteken meglévő függőségeiddel: bizonyos ételekhez (például cukor és koffein) fűződő, az evéssel kapcsolatos általános függőséggel, valamint azzal, hogyan reagálsz általában a függőségre. Mindegyik esetben szembesülsz a saját egóddal. Böjt közben lehetőség nyílik arra, hogy megszabadulj az egódból fakadó függőségeket okozó viselkedési mintáktól. A böjtölés nem a szenvedésről, a fogyásról vagy a nélkülözésen keresztül a test büntetéséről szól. A legmélyebb belső éned, valamint az evési kényszertől visszaszerzett szabadulás ünnepléséről szól. A böjt arra tanít, hogy szeresd a saját tested, tanuld meg elfogadni és szeretni önmagad – beleértve a saját egódat. Megtanulni szeretni és elfogadni az egódat az egyetlen módja annak, hogy megtanuld elengedni az egódat.

stream with bridgeMiért három nap?
A vízböjt első három napja során a test a szénhidrátokat fogyasztó normális metabolizmusról átáll a zsírégetésre, és egyidejűleg megkezdődik a mély tisztítás folyamata. A legtöbb embernek gyakorlás nélkül ez az átállás nehéz. Az elvonulás ezt támogatja és egyben olyan tapasztalatokat ad, ami felkészít a jövőben a hosszabb vízböjtökre, melyekkel még mélyebb tisztítást/tisztulást érhetsz el.

Miért elvonulás?
Az első háromnapos vízböjt mind fizikailag mind lelkileg különösen nagy kihívást szokott jelenteni. De ha lehetséges erre az időszakra a munkával és a családdal járó kötelezettségeket magad mögött hagyni, az igen nagy különbséget jelenthet! Emellett a csoportban történő böjtölésből rengeteg erőt meríthetsz, kiváltképp, amikor megnehezül a folyamat.

Nekem való-e az elvonulás?
Ha szeretnéd felfedezni a határaid, a spiritualitásod, ha szeretnéd mélyebben megérteni ki vagy valójában, és ha van korábbi tapasztalatod a böjtöléssel, akkor sokat tanulhatsz ebből az elvonulásból. Személyesen nekem a tíznapos vízböjtökkel és a háromnapos száraz böjtökkel (semmi étel, ital) kapcsolatosan sok tapasztalatom van, amit szeretnék neked átadni.

Ezt mondták az elvonulásról:

— Eletem meghatározó élménye lett ez a három es fél nap… G.B.

— A böjtön túl, nekem ez egy elképesztő spirituális elvonulás volt – messze a legjobb, amelyen eddig részt vettem… R.S.

— Számomra tökéletes volt az elvonulás úgy, ahogy volt, mind a helyszín, mind a programok tekintetében. Mindenről időben tájékoztatást kaptunk, és a foglalkozások is nagyon sokrétűek voltak, amit ezúton is köszönök!  N.J.

— Oriási élmény volt az elvonulás. Teljesen más színben látom a világot… K.R.

— Köszönöm még egyszer ezt a csodálatos élményt – egyedül sohanem csináltam volna! T.B.

— Meghatározós és csodálatos élmény volt számomra az elvonulás.  Megdöbbentő, hogy mennyi energiája van a testemnek a ketózistól (a vízböjt alatt megtapasztalt metabolizustól)… K.P.

— Kimondtad, hogy a böjttel szeretjük magunkat, ez egy ajándék magunknak. Az elvonuláson csodálatos volt megtapasztani, hogy képes vagyok rá, és még csak nem is nehéz, csak épp el kell hinnem, és hagyni hogy megtörténjen – és ez nem csak a böjtre érvényes, hanem tulajdonképpen mindenre az életben. Nekem ez volt a legnagyobb ajándék. N.J.

— Összeségében nagyszerű élmény volt! P.A.

— Az elvonulás segített értékelni és szeretni a testem.  Segített abban is, hogy elkülönítsem mi az amit el kell fogadnom magamban és mi az amin tudok változtatni… K.Z.

Képek a 2017-es elvonulásról: ITT

Képek a tavalyi elvonulásról: ITT

Előfeltételek:
Korábbi tapasztalat egynapos vízböjttel vagy háromnapos (lehetőleg alacsony kalóriájú) lé/leves böjttel. Kérlek írj e-mailt, ha bármilyen kétségeid, fenntartásaid lennének.
Javasolt: a 2017 márciusi heti órák, amelyeknek a témája a jógikus böjt és méregtelenítés.

Időbeosztás:

Az elvonulás előtti héten: találkozó a résztvevők felkészítésének céljából.

1. nap (péntek délután)
— 17.00-18.00 érkezés Vászolyon
— Az utolsó vacsora: búcsú az ételtől

2. – 4. nap (szombattól hétfőig)
— Könnyű jóga (naponta kétszer)
— Meditáció
— Csoportos beszélgetés, tapasztalatok megosztása (naponta kétszer)
— Séták a természetben
— Böjttel és a méregtelenítéssel kapcsolatos előadások
— Támogatás azoknak, akiknek nehézségei vannak 🙂

5. nap (kedd délelött)
— Az első pohár frissen facsart narancslé
— Visszaállás az ételre
— 12.00-13.00 indulás haza

Ár: 55.000.- (kifizetendő: 2017 feb. 15.-ig) / 60.000.- (2017 feb. 16.-tól)
A résztvétel 20.000.-os vissza nem terítendő előleggel biztosítható.
Az ár a szállást (kétágyas szoba saját fürdőszobával), a bio ételt (1. és 5. nap), a foglalkozásokat, az Áfát és az IFA-t tartalmazza
A friss forrásvizet pedig ingyen kapjuk 🙂

Regisztráció és kérdések:
shivantar {kukac} t-online.hu

Fotók a helyszínről:

gunyhó 2

DIGITAL CAMERA

gunyhó 5

gunyhó 6